Trail changers is een persoonlijk verhaal

Trail Changers is een persoonlijk verhaal: niet alleen voor de deelnemers, maar ook voor ons. In 2010 trokken we voor het eerst door het rauwe landschap van Scandinavië. Met (te) volle rugzakken, lekke schoenen en jassen die helemaal niet waterdicht bleken te zijn. Toch genoten we intens. Sindsdien hebben we vaak samen gehiked en is er in de tussentijd veel veranderd. Wat veranderde was de ervaring, de gear en de voorbereiding. Het enthousiasme, kameraadschap en de humor bleven.

In Noorwegen werd het zaadje voor Trail Changers al vroeg geplant. Daar in al die uren op de Hardangervidda fantaseerden we met whisky bij het kampvuur over hoe we hier ooit ons beroep van konden maken. In werk leidden onze paden anders, maar de vriendschap en gezamenlijke passie bleven bestaan. Tien jaar na onze eerst hike ontstond het idee om onze gedeelde passie voor het outdoor leven en het magische Noorwegen te combineren met onze inhoudelijke achtergrond en expertises. Sander vanuit zijn werk als coach en trainer in persoonlijke ontwikkeling en NLP, Bob vanuit zijn werk als gedragspsycholoog in de rol van adviseur en trainer in gedragsverandering. Met de ervaring van Dirk bij het Korps Mariniers rondom outdoor, bushcraft en survival vonden we de perfecte basis voor een ijzersterk inhoudelijk, impactvol, uitdagend en bovenal waanzinnig gaaf programma. Een programma waar we ongelofelijk trots op zijn! Met hart en ziel opgezet, onderzocht, getest, getoetst, opgebouwd, verdiept en beleefd. Persoonlijker wordt het niet.

Het team

Bob

Gedragspsycholoog

Een leven vol verhalen, ervaringen, vriendschappen, reizen, herinneringen, humor en betekenisvolle contacten. Ik doe er veel voor, dit is mijn brandstof. Bewust bezig zijn met het leven dat ik leid en de keuzes die ik daarin maak vind ik belangrijk. Positiviteit, avontuur, humor, uitdaging, dromen en eindeloos optimisme is wat mij hierin typeert. In contact met anderen betekent dat ook écht contact, goede gesprekken, oprechte interesse en slechte grappen. Zodra het kan vertel ik een verhaal, een anekdote over vroeger of een theorie over het menselijk gedrag. Ik kan niet beloven dat ik het kort houd.

Dirk

Wildernisgids

Tijdens 11 jaar bij het Korps Mariniers raakte ik bedreven in outdoor, bushcraft en survival. Ik specialiseerde mij in tropische en arctische omstandigheden en was teamleider tijdens uitzendingen in Afghanistan, Irak en voor de Somalische kust. Tegenwoordig ben ik iedere dag buiten in de natuur te vinden, voor werk en vermaak. Ik zie de natuur als een decor waarin de groep of individu de vrijheid heeft om buiten de gebaande paden te zijn én te denken.

Sander

Coach & trainer

Enthousiasme, verbinding en authenticiteit zijn drie waarden die centraal staan in mijn leven. Aan gefundeerde connectie met anderen hecht ik veel waarde. Ik sta open voor de mensen om mij heen, ben reflectief van aard en ga lastige gesprekken niet uit de weg. Dat klinkt misschien zwaar, maar ik lach veel en hard, zowel thuis als op mijn werk. Enthousiasme voert de boventoon en bij mij is er altijd plaats voor zelfspot. Omdat mijn vader mij als kind elk jaar de natuur mee in nam om te survivallen, ontkiemde mijn liefde voor outdoor vroeg. Deze liefde is gebleven en nu combineer ik outdoor zoveel mogelijk met mijn werk.