Uitrusting

Met Trail Changers verblijf je meerdere dagen achter elkaar in de natuur. Dat betekent dat we zelfvoorzienend zijn en daar de juiste uitrusting voor mee nemen. Deelnemers krijgen van ons een gedetailleerde gearlijst.

Welke gear nodig en handig is, is een veel bediscussieerd onderwerp. Waar bushcrafters gaan voor duurzaam en (over)compleet (wat leidt tot tassen die de 20kg ruim overstijgen), zweren veel langeafstandswandelaars (de thru hikers) juist bij minimalistisch en ultra lichtgewicht. Afwegingen hierin zijn erg persoonlijk:

  • Doorgaans is de eerste keuze die je maakt tussen comfort en gewicht: hoe meer comfort, hoe zwaarder je materiaal. 
  • De tweede keuze is hoeveel geld je wilt uitgeven aan je gear. Hoe meer je uitgeeft, hoe lichter het wordt.

Onze adviezen zijn gebaseerd op een tussenweg. Waarbij je jezelf comfortabel houdt in uitdagende omstandigheden. We hebben de need to haves en de nice to haves voor je op een rijtje gezet. Hiermee zou je uit moeten kunnen komen op een totaalgewicht van 15-20kg. 

Huren of zelf regelen

We vinden het belangrijk dat deelnemers in Noorwegen kunnen ervaren en genieten. Heb je de uitrusting niet zelf en wil je dat niet gelijk aanschaffen? Dan kun je een hoop daarvan bij ons huren. Met name voor de Big Four (rugzak, tent, matje, slaapzak) is dit erg handig. Kleding regelen deelnemers doorgaans zelf, maar ook daarvoor zijn er opties om te huren.

Mocht je wel zelf zaken gaan aanschaffen, dan geven we graag advies over de te maken keuzes qua uitrusting. Je hoeft namelijk geen vermogen uit te geven om goed voorbereid op pad te gaan.